Press Release – 19/9 2017

CoInsights gør en afgørende forskel og får opfindelser på det globale marked

CEO for CoInsights Marianne Andersen hjælper universiteter og virksomheder med det kommercielle arbejde og trækker på 25 års erfaring.
Marianne Andersen har skabt CoInsights med visionen: “Pushing the Boundaries of What’s Possible”. Danmarks Tekniske Universitet er en af dem, som nyder godt af hendes erfaring:

– På DTU Fotonik arbejder vi med en lang række avancerede lys-teknologier. Dette er oftest på et videnskabeligt niveau, hvor forskerne ikke har indblik i potentielle anvendelser indenfor specifikke brancher så som medico teknologi. For afklaring af anvendelses-muligheder og opstart af kommercialiseringsaktiviteter, yder Marianne en afgørende indsats qua sin stærke kombination af teknisk og kommerciel baggrund, samt specifikke branche kendskab indenfor medico teknologi. På DTU Fotonik sætter vi derfor stor pris på samarbejdet med Marianne og andre eksterne kræfter, der kan og vil hjælpe med at bringe innovative teknologier ud fra universitet – til gavn for virksomheder og samfundet i bredere forstand, siger professor ved Innovation Team, DTU Fotonik Jes Broeng.

 

DHmr6Q9VoAE2g9h.jpg
Jes Broeng

Marianne Andersen har 25 års erfaring inden for forretnings- og strategiudvikling med kommercielle virksomheder særligt inden for medico branchen – virksomheder, der udvikler, producerer og sælger medicinsk udstyr. Hun har arbejdet for store internationale koncerner som BK Medical, Analogic, UnoMedical, Medtronic og Brüel & Kjær samt startups som Multicept og RoboBusiness Europe.

Hun er svagstrømsingeniør med en E-MBA i rygsækken og har et stort internationalt netværk. Det er udpluk af erfaringsgrundlaget for 54-årige Marianne Andersen, CEO ved sin værksættervirksomhed CoInsights, som hun skabte i maj 2017.

– Det er fantastisk at være herre i eget hus, at bruge min viden fra store som små virksomheder, min teknologiske og kommercielle uddannelse og erfaring. I 25 år har jeg rejst jorden rundt på ugebasis, og nu nyder jeg at planlægge min tid selv. Det har længe været min drøm at blive iværksætter, og jeg glæder mig over at bruge min internationale viden til at hjælpe virksomheder på forskellige måder, siger Marianne Andersen og fortsætter:

– Jeg elsker udfordringer, hvor jeg skal bruge min styrke og passion: at analysere hvad der skal til for at skabe vækst og implementere nye tiltag. Når ”det rette spor er fundet” er det ikke mig, der skal stå i spidsen med dag til dag opgaver. Jeg går 100% ind for opgaven, hvis der er en god udfordring, der skal løses.

Opfindelser skal på markedet
Tidligere har universiteter og læreanstalter ikke beskæftiget sig så meget med at bringe nye opfindelser og produkter ud på det kommercielle marked, som man gør nu. I dag er der et stort behov for et langt større samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet, hvilket CoInsights dækker.

– Jeg synes, det er ærgerligt, at mange forskellige resultater og løsninger, der er skabt af fremsynet mennesker på uddannelsesinstitutioner som projekter eller opstår i virksomheder, ikke kommer på markedet. De gode løsninger skal komme borgerne til gode og til gavns samtidigt med, at det skaber et forretningsgrundlag for virksomheder i Danmark.

Derfor glæder det Marianne Andersen at samarbejde med Technology Transfer Office, Aalborg Universitet om at få løsninger ud på det kommercielle marked.

For os i Technology Transfer Office på Aalborg Universitet er det vigtigt, at universitetets forskningsresultater bringes til kommerciel anvendelse og herigennem bidrager til erhvervsudvikling og nyttiggørelse i samfundet samt for borgere, patienter og sundhedsprofessionelle. Vi har gjort brug af Mariannes ekspertise inden for forretningsudvikling, hendes markedskendskab samt erfaring i at skabe vækst. Det har vist sig godt for os at få en person som Marianne ind i vores forskningsverden – én med kommerciel ekspertise og erfaring i at analysere, lave en strategi og til tider deltage i implementeringen af strategien, siger Jane Bjerregaard ved Technology Transfer Office, Aalborg Universitet.

Løsninger til internationalt marked

Marianne Andersen beskæftiger sig med mange forskellige brancher og trækker på sit internationale netværk. To dage om ugen er hun CEO ved NociTech, som har udviklet en unik løsning til det internationale marked inden for smerte diagnosticering. NociTech er et spin off firma fra Aalborg Universitet.

Løsningen som Nocitech tilbyder til forskning i smerter er en ny bruger uafhængig metode til at vurdere smerte patienter kvantitativt med hensyn til deres smerte status og til at forudsige kroniske smerter. Visionen er at kunne reducere byrden af kroniske smerte på patienter og samfundet ved brug af denne epokegørende metode.
– Lidt populært kan jeg formulere det som, at jeg hjælper universitetsmiljøet og forskere i gang med det kommercielle. Det har de typisk hverken erfaring eller interesse i – deres fokus er forskning, siger Marianne Andersen.

Peter Samuelsen er bestyrelsesmedlem i NociTech og Co-founder af Acarix (et børsnoteret dansk selskab inden for medico branchen) og sætter stor pris på samarbejdet med Marianne Andersen.

Unknown.jpeg
Peter Samuelsen

– I NociTech stod vi med et CE-mærket produkt til måling af smerter, men havde svært ved at komme ud over rampen. Et godt valg for os var CoInsights som kommercialiseringspartner ud fra parametrene ”hands on”, hurtighed og fleksibilitet, forklarer Peter Samuelsen.

Læs mere om NociTech her http://nocitech.com/

En anden af hendes kunder er portugisiske Bridge Robotics som valgte Marianne Andersen til at komme videre med deres forretningsplaner:

IMG_2507.JPG
Marianne Andersen and Tiago Costa from Bridge Robotics, Portugal

– Bridge Robotics er et nystartet iværksætterfirma med hovedkontor i Lisbon, Portugal, hvor robot økosystemet er i dens barndom. Derfor var CoInsights den perfekte partner til at hjælpe os på markedet. CoInsights ekspertise inden for forretningsudvikling og stærke fokus på det europæiske robotmarked hjalp os med at finjustere vores strategi og finde de rigtige forretningspartnere, siger Tiago Costa ved Bridge Robotics.

Andre eksempler på hendes opgaver er at hjælpe virksomheder med den kommercielle indsigt til at bruge patenter på de forskellige markeder, arbejde med motivation i en virksomhed og rådgive virksomhedsledelse herom samt holde oplæg.

Marianne Andersen samarbejder med udenlandske partnere inden for forskellige område. Eksempelvis med Aseem Prakash om at lade sig inspirere af uddannelses udvikling fra Canada og bruge det i Skandinavien.

– I den næste maskinalder vil firmaer få brug for at have en koalition af partnere for at nå deres mål på samme måde som lande gør inden for geopolitik. CoInsights, under ledelse af Marianne Andersen, er rodfæstet i den realitet, idet Marianne er en god samarbejdspartner, siger Aseem Prakash, en af verdens førende AI strateger, som arbejder på Center for Innovating the Future, Toronto, Canada.

Prakash kommer til Skandinavien til september og igen i november 2017.

AseemPrakash.png
Global futurist Aseem Prakash

CoInsights hjælper små, mellemstore og store virksomheder på det globale marked. Både de danske, der skal ud i verden, men også udenlandske firmaer til Danmark.

Nytænkende

En af Marianne Andersens stærke sider kom i spil ved et tidligere job ved UnoMedical, hvor hun var portefølgechef og ansvarlig for ”the operating room porteføljen”. Hun stod for udvikling, kvalitet, salg, marketing, logistik og havde ansvaret for forretningen. Da hun overtog jobbet, handlede det mest om kriseledelse med en faldende omsætning igennem syv år.

– UnoMedical havde produkter til brug inden for åben kirurgi. Jeg fik sat produkterne sammen i kampagner, hvor der ikke var fokus på enkeltstyksalg, men på pakkesalg f.eks. til brug for brystoperationer og ortopæd kirurgi. Det gjorde det mere spændende for sælgerne at gå ud med relativt gamle produkter. På den måde fik jeg skabt en stigende omsætning de næste to år, fortæller Marianne Andersen.

Navnet ”CoInsights” står for ”collaborativ” viden og ”Insights” for samarbejde. Helt i tidsånden er der flere iværksættere tilknyttet som partnere:

Aseem Prakash, Center for Innovating the Future, Toronto, Canada

Asian Robotics Review, an online publication with news, analysis, research and opinion.

Keystones, bor i Dan­marks største forsker­park, Scion-DTU i Lyn­gby, nord for København

Bridge Robotics, Lisbon, Portugal

Fakta:

54-årige Marianne Andersen blev iværksætter maj 2017 med virksomheden CoInsights.

Hun er uddannet ingeniør med speciale i svagstrøm og har en executive MBA fra AVT (Association of Visionary Thinkers) Business School i København med amerikanske professorer fra Harvard og Stanford University. Fokus var: Responsible Leadership in a Globalizing World.

Se hendes profil på LinkedIn https://www.linkedin.com/in/marianne-andersen-4023562/

Læs mere om CoInsights her: https://coinsights.com/
Marianne Andersen træffes på mobil +45 26 35 16 60 og mail: marianne.andersen@coinsights.com

Billedtekst:

  1. Marianne Andersen, CEO ved CoInsights på besøg i startupmiljø, Portugal
  2. Professor ved Innovation Team, DTU Fotonik Jes Broeng
  3. Peter Samuelsen er bestyrelsesmedlem ved NociTech og Co-founder af Acarix (et børsnoteret dansk selskab inden for medico branchen).
    4. Marianne Andersen, CEO ved CoInsights ved siden af Tiago Costa, Bridge Robotics i Portugal.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s